Een veilig toevluchtsoord om tot rust te komen

 

Het Koningshuis is een toevluchtsoord voor vrouwen om anderen te ontmoeten, te verbinden, te ontwikkelen én om tot rust te komen. ‘Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. Neem Mijn juk op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.’ (Mattheüs 11:28-30)

 

Op iedere plek bieden we vrouwen de gelegenheid om even gas terug te nemen en pas op de plaats te maken. In onze drukke cultuur is het soms lastig om rust te vinden en jezelf te zijn. Bij Het Koningshuis kan dat. We houden diverse workshops, masterclasses en inspirerende ontmoetingen. En jij bent meer dan welkom!

MISSIE

 

De missie van Stichting Het Koningshuis is ‘een plek om tot rust te komen’.

 

Het Koningshuis is in 2012 speciaal in het leven geroepen om de vrouw te helpen tijd voor zichzelf vrij te maken. Tijd om te herijken. Tijd om tot rust te komen, te ontspannen, om inspiratie op te doen, om te bezinnen én om op kracht te komen. Onze stichting is een plek voor ontmoeting, verbinding en ontwikkeling. Van een luisterend oor bij een kopje koffie of thee tot uiteenlopende activiteiten gekoppeld aan bewustwording, voorlichting en verdieping.

 

Ook is er ruimte voor creatieve activiteiten zoals schilderen en boetseren en oog voor de natuur door middel van wandelingen. Hierdoor zal onze bezoekster zich minder vaak ziekmelden, zal ze een betere partner en moeder zijn. Terug in haar eigen omgeving zal deze vrouw daarna bloeien als nooit tevoren. Door deel te nemen aan de samenkomsten van Stichting Het Koningshuis zal de vrouw zich beter in haar privé- en werksituatie profileren, wat uiteindelijk een groot voordeel is voor de maatschappij waar wij met z’n allen deel van uitmaken.

 

Het Koningshuis is een christelijke instelling. Wij leren vanuit de Bijbel dat als een vrouw diep ontzag heeft voor God zij wordt geprezen. En dat ze mag genieten van het werk wat uit haar handen komt. N.a.v. Spreuken 31. Het Koningshuis is dus een Christelijke instelling met een bijzondere sociale, emotionele en maatschappelijke waarde.

VISIE

 

Wij zien mensen, voornamelijk vrouwen, die in verschillende fasen van hun leven zijn. Velen zijn op zoek naar vreugde in hun leven. Velen zijn teleurgesteld in wat het leven hen tot nu toe heeft gebracht. Velen hebben geen idee wat ze in hun leven missen, maar voelen een onbeschrijflijke leegte. Ze voelen zich vaak niet gewaardeerd en/of niet geliefd.

 

Er vindt een transitiemoment plaats nadat Het Koningshuis is bezocht. Alles wat de vrouw als gemis heeft ervaren, ebt weg om plaats te maken voor vreugde, balans en hernieuwde moed. Nu zien wij vrouwen die tot bloei komen, vrouwen die zichzelf durven te zijn, vrouwen die liefdevol in het leven staan. Vrouwen die gemotiveerd zijn om hun dromen nieuw leven in te blazen. Vrouwen die geen tijd (meer) verloren willen laten gaan en alles uit het leven willen halen.

We dromen van een eigen gebouw

Het doel van Stichting Het Koningshuis is om de vrouw (soms in nood) tegemoet te komen in de ruimste zin van het woord. Tegemoet komen in materiele en immateriële zaken op sociaal, geestelijk en maatschappelijk gebied. Ook kan de  vrouw met haar gevoel van onzekerheid en/of angst, of boosheid bij Het Koningshuis terecht.

 

Hiervoor worden alle beschikbare middelen ingezet. Er wordt emotionele ondersteuning door gesprekken aangeboden, je hebt contact met andere vrouwen in soortgelijke situaties. Ook worden er coaching mogelijkheden aangeboden.

 

Daarnaast dromen wij van een fysieke locatie van Het Koningshuis. Momenteel worden alle bijeenkomsten in huiselijke kring georganiseerd. Maar we zouden het zo mooi vinden om vrouwen in een groot huis, een landgoed of boerderij te kunnen opvangen. Vaak komt het voor dat vrouwen even tijd voor zichzelf nodig hebben of dat het niet veilig is om thuis te blijven.

 

Wij willen die vrouwen de kans geven om in de fysieke locatie van Het Koningshuis tot rust te komen. Voor een paar dagen, een paar weken of een paar maanden. Die fysieke locatie is er nog niet, maar als je iets weet, dan horen we graag van je: welkom@hetkoningshuis.org. Dank je wel!