Een veilig toevluchtsoord om tot rust te komen

 

Het Koningshuis is een toevluchtsoord voor vrouwen om anderen te ontmoeten, te verbinden, te ontwikkelen én om tot rust te komen. 

 

Stichting Het Koningshuis is een plek voor vrouwen om tot rust te komen. In 2011 opgericht door Audrey Scharbay en sinds 2012 actief in Nederland. Vanaf 2018 houdt Het Koningshuis ook workshops en bijeenkomsten op Curaçao en sinds 2022 op Bonaire en in Suriname. In de zomer van 2023 gaat Audrey naar Eldorat in Kenia om samen met lokale kerkleiders twee vrouwenconferenties te organiseren.

 

Op iedere plek bieden we vrouwen de gelegenheid om even gas terug te nemen en pas op de plaats te maken. In onze drukke cultuur is het soms lastig om rust te vinden en jezelf te zijn. Bij Het Koningshuis kan dat. We houden diverse workshops, masterclasses en inspirerende ontmoetingen. En jij bent meer dan welkom!

MISSIE

 

Wij zijn er voor vrouwen in onze samenleving die eenzaam, kwetsbaar of even eigen tijd nodig hebben. Met onze activiteiten en workshops bieden we een veilige omgeving waar vrouwen kunnen opladen en met nieuwe kracht weer naar huis gaan.

 

Het Koningshuis is een plek waar vrouwen elkaar in alle veiligheid kunnen ontmoeten: samen koken, eten, praten, luisteren, delen, lachen en huilen. Maar ook op kracht komen, jezelf beter leren kennen en een ander leren te vertrouwen. Er is genoeg ruimte om stil te te staan, tot rust te komen en innerlijke vreugde te vinden.

 

Samen gaan wij op zoek naar identiteit, blijdschap en rust. Wij vinden waardering, liefde en acceptatie. Eenmaal op die plek gaat iedere vrouw terug naar huis om daar verder te bloeien.

VISIE

 

Wij komen in ons dagelijks leven vrouwen tegen die in verschillende fasen van het leven zitten. Sommigen zijn op zoek naar levensvreugde. Anderen zijn teleurgesteld in wat het leven hen tot nu toe heeft gebracht. Weer anderen hebben geen idee wat ze in het leven missen, maar ze beschrijven een leegte. Ze voelen zich niet altijd gewaardeerd of geliefd.

 

Wij geloven dat ieder mens waardevol is. Wij geloven dat iedere vrouw het verdient om koninklijk behandeld te worden. Daarom zijn we met Het Koningshuis gestart. Onze ontmoetingen zijn altijd koninklijk, vol liefde, veiligheid en waardering. Bij Het Koningshuis komen vrouwen tot rust, ervaren ze vreugde en ontdekken ze nieuwe moed. Wij zien vrouwen tot bloei komen.

 

Wij zien vrouwen die zichzelf durven te zijn. Wij zien vrouwen die liefdevol in het leven staan en vrouwen die het lef hebben om hun dromen na te jagen. Wij zien de vrouw zoals ze bedoeld is.

We dromen van een eigen gebouw

 

Daarnaast dromen wij van een fysieke locatie van Het Koningshuis. Momenteel worden alle bijeenkomsten in huiselijke kring georganiseerd. Maar we zouden het zo mooi vinden om vrouwen in een groot huis, een landgoed of boerderij te kunnen opvangen. Vaak komt het voor dat vrouwen even tijd voor zichzelf nodig hebben of dat het niet veilig is om thuis te blijven.

 

Wij willen die vrouwen de kans geven om in de fysieke locatie van Het Koningshuis tot rust te komen. Voor een paar dagen, een paar weken of een paar maanden. Die fysieke locatie is er nog niet, maar als je iets weet, dan horen we graag van je: welkom@hetkoningshuis.org. Dank je wel!