Vier het leven dit najaar bij Het Koningshuis

2020 loopt voor iedereen anders dan we hadden gepland en gehoopt. Het coronavirus heeft roet in veel ideeën gegooid. Ook bij Het Koningshuis hebben we tijdelijk alle activiteiten moeten stilleggen. Gezondheid en veiligheid boven alles. Maar wat hebben we het gemist om met elkaar het leven te delen, om samen na te denken en te filosoferen over thema’s en om heerlijk met elkaar te lachen.

 

Het jaar is nog niet voorbij. Er kan nog van alles gebeuren en veranderen. Dat is en blijft onze hoop. We willen ons niet laten tegenhouden door de pandemie. Daarom hebben we besloten om vrouwenbijeenkomsten in het najaar te organiseren. Zowel buiten als op een grote binnenlocatie. Zodat we altijd 1,5 meter afstand kunnen houden. Bekijk hieronder de 3 workshops en ontmoetingen en meld je aan!

 

Heb je vragen, neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de app: Audrey 0621196767 / Mirjam 0621298031

26 september: Op reis naar jezelf

We pakken het meteen goed aan met het onderwerp: Op Reis Naar Jezelf. Individueel en in groepsverband gaan wij de uitdaging aan. We gaan open en eerlijk op reis naar onze innerlijke ‘ik’. De ‘ik’ die we gaande weg misschien uit het oog zijn verloren.

De ‘ik’ die we hebben ingeruild voor een ander of die we hebben verwaarloosd. De ‘ik’ die onvoldoende ruimte krijgt om zich te ontplooien om door een ander ontdekt te worden. Die je misschien niet (meer) mooi vindt, waar je niet (meer) van houdt. We kunnen niet wachten om samen met jullie op reis te gaan. Op een prachtige buitenplek waar we in de natuur kunnen nadenken, schrijven en delen.

Op reis naar jezelf
Zaterdag 26 september
Van 11.00 tot 15.00 uur
Buitenlocatie: Rijnstraat 50, 1823 EE Alkmaar

Investering en aanmelden
Vanwege de huidige coronamaatregelen is het verplicht om je officieel aan te melden. Dat kan tot uiterlijk 24 september a.s. Je bijdrage voor deelname aan deze bijeenkomst is € 25,- Dit bedrag mag overgemaakt worden op rekeningnummer: NL66 INGB 0007 6290 46 t.n.v. Stichting Het Koningshuis o.v.v. September Bijeenkomst 2020. Meld je vandaag nog aan want vol is vol.

Op reis naar jezelf het koningshuis

16 oktober: De kunst van woorden

Jij hebt invloed op de wereld om je heen. Jij hebt invloed op jezelf. Jij hebt invloed met de woorden die je dagelijks spreekt. Wij geloven in de kunst van woorden. Weet je, het is best een beetje vreemd. Over bepaalde dingen denken we helemaal niet meer na. We vragen ons niet af waarom water nat is. We verwonderen ons niet over een transparante lucht. Zo is dat ook met onze woorden. We spreken er duizenden op een dag, maar we staan (te) weinig stil bij de betekenis van woorden, bij de kunst van woorden.

Wat kan je verwachten?
Een inspirerende ontmoeting over de kunst en de kracht van woorden. Met gastspreker en dichter Marina de Haan. Inclusief poëzie, schrijfmomenten en goede gesprekken. Marina de Haan (1986) is oprichter van ZoeteLiefde, journalist en dichter. In 2017 debuteerde ze met haar gedichtenbundel ‘Lily in the Wild Field’, die ze in eigen beheer uitgaf. Nu werkt ze aan haar tweede gedichtenbundel: ‘De zon op mijn gezicht voelen’. Marina is altijd authentiek, durft kwetsbaar te zijn en wil mensen inspireren woorden van liefde te spreken.

De kunst van woorden
Vrijdag 16 oktober 2020
Van 19.30 – 21.30
Ruime binnenlocatie in Alkmaar

Investering en aanmelden
Vanwege de huidige coronamaatregelen is het verplicht om je officieel aan te melden. Dat kan tot uiterlijk 13 oktober a.s. Je bijdrage voor deelname aan deze bijeenkomst is € 15,- Dit bedrag mag overgemaakt worden op rekeningnummer: NL66 INGB 0007 6290 46 t.n.v. Stichting Het Koningshuis o.v.v. Oktober Bijeenkomst 2020. Meld je vandaag nog aan want vol is vol.

De kunst van woorden het koningshuis

27 november: Op verhaal komen

Op verhaal komen
Vrijdag 27 november
Van 19.30 – 21.30
Buitenlocatie in Alkmaar

Investering en aanmelden
Vanwege de huidige coronamaatregelen is het verplicht om je officieel aan te melden. Dat kan tot uiterlijk 22 november a.s. Je bijdrage voor deelname aan deze bijeenkomst is € 15,- Dit bedrag mag overgemaakt worden op rekeningnummer: NL66 INGB 0007 6290 46 t.n.v. Stichting Het Koningshuis o.v.v. November Bijeenkomst 2020. Meld je vandaag nog aan want vol is vol.

Op verhaal komen het koningshuis