Activiteiten

Wij bieden diverse programma’s aan. Je kunt kiezen uit een meerdaags programma of een dagprogramma. Ook bieden we verschillende thema’s aan. Lees hieronder meer over al onze activiteiten.

Programma van Het Koningshuis

Jaarprogramma 2018

Voor 2018 heeft Het Koningshuis een bijzonder en gevarieerd programma opgesteld met workshops, lezingen, brunches en voor het eerst een weerbaarheidstraining. Bekijk ons hele programma hier en geef je nu alvast op via welkom@hetkoningshuis.org.

Boek een workshop op maat bij Het Koningshuis

Workshop op maat

Ook voor een uniek verjaardagsfeest of vrijgezellenfeest ben je bij Het Koningshuis aan het juiste adres. Of gewoon zomaar, omdat je quality time wil met je mooie vriendinnen. Naast een stukje creativiteit, genieten wij van een maaltijd en lekkere chocolaatjes. Met alle plezier wil ik samen met jouw vriendinnengroep op zoek gaan naar datgene wat het allerbeste bij jullie past. Stuur mij een bericht via welkom@hetkoningshuis.org.

Meerdaags programma

We gaan 2,5 dag er tussenuit om even afstand te nemen van alle dagelijkse verplichtingen. Het meerdaags programma is ideaal als je behoefte hebt aan ontspanning en gezelligheid. We gaan heerlijk wandelen, behandelen verschillende thema’s, nuttigen gezamenlijk de maaltijden en werken altijd aan een werkstuk.

 

Tijdens de bijeenkomsten maken we gezamenlijk een begin aan een nieuw seizoen in je leven. Een seizoen waarbij wij onszelf kunnen zijn. Je leert in groepsverband en individueel te herkennen wat je belemmert om vooruit te komen. De bijeenkomsten zijn bemoedigend en opbouwend.

Dagprogramma

Als je door je drukke programma geen 2,5 dag van huis kan zijn, is het dagprogramma een ideale manier om toch even tijd voor jezelf te nemen. Om je accu op te laden en bemoedigend weer naar huis terug te keren. Klaar om te trotseren wat op je pad komt.

 

Beide programma’s zijn voorzien van creativiteit, gezelligheid en momenten om tot rust te komen. Want dat is waar het bij Stichting Het Koningshuis om draait.

Het Jongeren Koningshuis

Een gezellige en leuke dag bij Het Jongeren Koningshuis. Een dag om een positieve verandering in je leven te brengen. Weg uit je dagelijkse sfeer en even heel iets anders. Gewoon even geen zorgen en lekker eten.

Speciaal voor jongeren organiseert Stichting Het Koningshuis een dag voor jou. Laat het een inspirerende dag worden waarbij je nieuwe ideeën ontwikkeld en inspiratie krijgt voor de toekomst.

 

Stichting Het Koningshuis biedt verschillende mogelijkheden aan. Hieronder volgt een klein overzicht. Regelmatig worden nieuwe onderwerpen toegevoegd en wordt maatwerk geleverd. In overleg is alles mogelijk.

Thema's

Het Geschreven Woord

Je wordt om 13.30 uur verwacht. Om 14.00 uur beginnen wij aan een goed verzorgde High Tea met o.a. eigengemaakte quiche en overheerlijke taart van o.a. Hemels Homebakery. Na uitleg over het onderwerp klimmen we in de pen om een eigen gedicht te schrijven of de brief waar je zolang ertegen aan hebt gehikt.

Kosten: € 25,- per persoon, inclusief schrijfgerei en een rijkelijke gedekte High Tea tafel. Minimaal 8 personen.

Heavenly Flowers

Voor vrouwen die van bloemen houden. Stichting Het Koningshuis organiseert voor alle gezellige vrouwen een Bloemenworkshop. Alles staat in het teken van bloemen. In overleg bepalen we wat we samen gaan doen. Vele mogelijkheden zijn denkbaar. We praten over bloemen, maken mooie werkstukken, drinken samen bloementhee en we laten ons inspireren om er ook over te schrijven.

Bloemige mooie dag

Deze workshop is zeer geschikt voor een vrijgezellenfeest, teambuilding met collega’s of gewoon gezellig met vriendinnen en/of zussen. Meld je aan met een groep dames en verheug je op een geweldige en mooie start van een fantastische dag! Het is een heerlijke ochtend of middag waarbij je versteld staat van je eigen creativiteit!

 

Aanvang om 10.30 of om 13.30 uur. Kosten: € 45,- per persoon, inclusief lichte lunch of High tea en materiaal voor je werkstuk. Laat het ons weten via welkom@hetkoningshuis.org.

 

Het Raam

Stichting Het Koningshuis heeft een inspirerende schilderworkshop samengesteld speciaal met jou in gedachte. Samen denken we na over de ramen van je hart. Aan de hand van een verhaal gaan we met elkaar aan de slag met het thema Het Raam. We maken creatieve schilderijen, waarbij we onder andere gebruik maken van verf, lint, textiel, papier en lijm. Lekker een middag ontspannen en daarna samen genieten van een verrukkelijke maaltijd. Het wordt een middag om vaak aan terug te denken.

 

We beginnen om 14.30 uur en sluiten om 18.30 uur af. Meld je aan voor een geweldige middag! Kosten: € 45,- per persoon, inclusief schildersmateriaal & maaltijd.

Nederigheid

Aan de hand van het verhaal van de olifant en de muis leren we met elkaar de les in nederigheid. We staan stil bij het fenomeen ‘valse nederigheid’ en karaktervorming. In een vertrouwelijke setting delen we ervaring met elkaar uit en maken een gezamenlijke kleiopdracht.

 

Afhankelijk van het moment op de dag nuttigen we een lunch, High Tea of diner. Meld je aan met een groep van maximaal 8 personen. Kosten: minimaal € 45,- per persoon, inclusief werkmateriaal en consumptie.